BLOG

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Ne, Nerede?

27 Mar 2024 • 7513 Görüntüleme

ankara havalimanı içerisi

Kurulduğu 1955 yılından bu yana her gün binlerce vedaya ve kavuşmaya sahne olan Esenboğa Havalimanı, bilindiği üzere başkent Ankara’nın tek havalimanı. Türkiye’de ilk iç hatlar ve dış hatlar terminalini birlikte barındıran havalimanı olma özelliği taşıyan Ankara Esenboğa Havalimanı, yolcu trafiği açısından da ülkenin en aktif beş havalimanından biri.

2006 yılında yapılan yenileme ve eklemelerin ardından bugünkü haline kavuşan havalimanı, Orta Doğu ve Doğu Avrupa için “hub” yani geçiş yeri olma amacını taşıyor. Bu kadar yoğun trafiğin içerisinde sizin de bir gün yolunuz Ankara Esenboğa Havalimanı’na düşerse neyin nerede olduğunu elinizle koymuş gibi bulun diye detaylı bir rehber hazırladık:

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Gidiş Katı

 

ankara havalimanı gidiş katı

Esenboğa Havalimanı’nın giden yolcu bölümü üst katta bulunuyor. İç Hatlar ve Dış Hatlar’da yolculuk yapacak olanlar için de burası tek adres. Yani bu havalimanından yolculuk yapacaksanız ister ülke içi ister ülke dışı olsun, üst kata çıkmanız şart. Havalimanına ait katlı otoparkın ön kısmında yer alan bölümün sağ tarafında Dış Hatlar, sol tarafında İç Hatlar bulunuyor. Her alanın kendine ait giriş ve çıkış kapısı var, yönlendirmeler sayesinde hangi kapıdan giriş yapacağınızı bulabilir ya da otoparktan direkt olarak bu kata ulaşabilirsiniz.

Her iki hattın kendi bölümünde açık hava alanı, yiyecek ve içecek alanları, tuvaletler, bebek bakım odaları, mescit, gazete bayisi, hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Bunun yanında, Dış Hatlar’ın otopark bağlantısına yakın olan giriş kapısından sola döndüğünüzde döviz bürosuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca pasaport kontrolünden önce almanız gereken harç pulu için de doğru yer bu bölge. İç Hatlar’ın otopark ile bağlantısına yakın olan giriş kapısından girdiğinizde ise ATM’lerle karşılaşıyorsunuz. Dış Hatlar gidişte, pasaport kontrolünden çıktıktan sonra sağ tarafta bulunan gümrüksüz mağazada uygun fiyatlı pek çok ürün sizi bekliyor, bizden söylemesi.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Geliş Katı

 

ankara havalimanı geliş katı

Havalimanının gelen yolcu bölümü, alt katta bulunuyor. İki otopark bağlantı yolunun tam ortasında bir giriş kapısı, bağlantıların yan taraflarında ise iki adet çıkış kapısı yer alıyor. Dış Hatlar gelen yolcu bölümü sağ tarafta, İç Hatlar gelen yolcu bölümü sol tarafta. Araba kiralama noktaları, yeme ve içme bölümleri, bebek bakım odaları ve tuvaletler hem İç Hatlar hem de Dış Hatlar bölümünde mevcut. Katın giriş kapısının hemen karşısında ilk yardım alanı ve konferans salonu bulunuyor. Dış hatlar bölümünün en sağ bölümünde ise gümrüksüz mağaza var, Ankara’da ziyaretlerini eli boş yapmak istemeyenlere duyurulur.

Ankara Esenboğa Havalimanı Geliş Asma Katı

ankara havalimanı asma katı

Esenboğa Havalimanı’nın gelen yolcu asma katı bölümü, havalimanının alt katında yer alıyor ve diğer gelen yolcu bölümüne yürüyen merdivenler sayesinde bağlanıyor. Otoparkın sağ bağlantı bölgesinde giriş, sol bağlantı bölgesinde çıkış kapısı bulunuyor. İç Hatlar gelen yolcu bölümü sol tarafta ve Dış Hatlar gelen yolcu bölümü sağ tarafta yer alıyor. Her iki alanda da yemek bölümleri, yeşil alanlar, transit yolcu bölümleri, tuvaletler ve bebek bakım odaları hizmet veriyor.

Esenboğa Havalimanı ister gidiş, ister geliş alanınız olsun konforlu bir seyahat şart. Bitransfer ile bavul sayınıza uygun araç kiralayabilir ve konforlu transferin tadını çıkarabilirsiniz.

ABONE LİSTEMİZE KATILIN

Tüm indirim ve kampanyalardan anında haberdar olun.

Bitransfer - Türkiye'nin en çok tercih edilen transfer hizmeti

Gitmek istediğiniz yere, kendi seçeceğiniz araçlar ve profesyonel sürücülerle gitmenizi sağlıyoruz. Seyahatlerinizde, eğlencelerinizde, toplantılarınızda, transfer ihtiyacınız olduğu tüm anlarda dilediğiniz yer ve zamanda kullanabilirsiniz.

Erişilebilir fiyata kaliteli transfer hizmeti Bitransfer'de

Bitransfer 2016 yılından bu yana edindiği tecrübesiyle neyi hakettiğinizi biliyor, bu yenilikleri deneyimlemeniz için hazırız. Kurumlara özel talepleriniz için de bize ulaşabilirsiniz.