BLOG

Aktarmalı Uçuş Nedir, Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

27 Mar 2024 • 698 Görüntüleme

aktarmalı uçuş nedir

Ne zamandır gezmek istediğiniz şehir için uçak bileti araştırmaya başladınız. Uçak bileti arama motorlarındaki farklı hava yolu şirketleri, size farklı fiyatlar sunuyor; bu güzel bir şey. Böylece bütçenize uygun uçak bileti bulmak daha kolay oluyor. Fakat bu motorların denklemlere benzer kombinasyonlarla aktarmalı uçuşlar önerdiğini de görecek gözleriniz. Bu uçuşlar, çoğu zaman direkt olanlardan çok daha uygun fiyata gelebiliyor. İşte, tam da burada “Aktarmalı uçuş nedir, aktarmalı uçuş kaçırma durumunda ne yaparım, aktarmalı uçuşlarda vize gerekli mi? gibi onlarca sorular kafanızın içerisinde dönüyor. Hiç merak etmeyin; şimdi biz aktarmalı uçuşlarda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilmeniz gerekenleri tek tek sıralayacağız.

Aktarmalı Uçuş Nedir?

aktarmalı uçuşta nelere dikkat etmek gerekir

Transit uçuş olarak da bilinen aktarmalı uçuşu, ulaşmak istediğiniz noktaya gitmek için bir şehirde uçak değiştirmek olarak tanımlayabiliriz. Değiştirilen uçak sayısı gitmek istediğiniz şehre göre değişebileceği gibi sizin tercihinize göre de değişebilir. Örneğin; gideceğiniz şehre iki aktarma ile ulaşmak, tek aktarmalı ulaşmaktan daha ucuza mal olabilir. Bu arada ne yapmanız gerektiğini bilirseniz aktarmalı uçuşun korkulacak bir yanı yok!

Aktarmalı Uçuş Nasıl Yapılır?

aktarmalı uçuş nasıl yapılır

Hemen yardımcı olalım: Uçağınıza biner, aktarma yapacağınız havalimanında inersiniz. Ardından diğer uçağınızın kalkacağı terminale, kapıya doğru gidersiniz. Yurt içi uçuşlarda bunu yapması biraz daha kolay, peki ya yurt dışı aktarmalı uçuşlar? Belki de daha önce hiç görmediğiniz bir havalimanında aktarma yapacaksınız gergin olmanız gayet normal. Biz şimdi size, yurt dışı aktarmalı uçuş nasıl yapılır onu anlatalım. Check-in’inizi yaptınız, bagajınızı verdiniz, pasaport kontrolünden geçip uçağınıza bindiniz… Aktarma yapacağınız havalimanına geldiğinizde uçuş bilgi ekranlarından hangi terminale ya da kapıya gideceğinizi öğrenebilirsiniz. Gerçi bu bilgi, biletinizde de yazıyor ama kapı numaraları uçuş öncesi değiştirilebiliyor. Bu nedenle kendinizi sağlama almanızda fayda var. Bilet ve pasaportunuza bakıldıktan sonra aktarma yapacağınız uçağa biniyorsunuz. Fakat üzülerek söylememiz gerekiyor ki bazı ülkelerde durum bu kadar kolay olmuyor. Bunun vizesi var, üstüne transfer edilecek bagajı var…

Transit Vize Nedir?

transit vize nedir

Evet, olmasa daha iyi ama transit vize diye bir şey var. Bazı ülkeler; havalimanından çıkmasanız, sadece uçak değiştirecek olsanız bile sizden vize istiyor. Havalimanı vizesi olarak görebileceğiniz bu vize türüne ise transit vize deniyor. Aktarmalı uçuşlarda transit vize alma zorunluluğunuz ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Örneğin; Abu Dabi’den aktarma yapacaksanız ve bekleme süreniz 4 saatten azsa transit vize almanız gerekmiyor. Fakat Birleşik Krallık, Amerika ya da Kanada gibi ülkelerde transit vize olmazsa olmaz. Bu arada aktarma yapacağınız ülkeye daha önceden aldığınız vizeniz varsa transit vizeye gerek yok. Uçak biletlerinizi almadan önce aktarma yapacağınız ülkenin transit vize isteyip istemediğini araştırmanız gerekiyor. Ucuz bilet aldım diye yüzünüzde güller açarken, vereceğiniz vize ücreti sonrasında o güllerin solmasını istemeyiz. Transit vize oldukça önemli. Hatta vizeniz olmadığı için uçağa alınmamanız bile söz konusu. Bu arada transit vize ile aktarmalı uçuşlarda havalimanı dışına çıkmak mümkün değil. Bunun için normal vizeye sahip olmanız gerekiyor.

Aktarmalı Uçuşlarda Bagaj Transferi Nasıl Yapılır?

aktarmalı uçuşlarda bagaj transferi

Kafaları en çok karıştıran bölüme hoş geldiniz! Öncelikle söylememiz gereken şu ki; aktarmalı uçuşlarda bagaj transferi konusunda hangi şirketlerden bilet aldığınız oldukça önemli. Eğer uçuşlarınızı aynı hava yolu şirketi ile yapıyorsanız hiç sorun yok. Bagajınız tüm yolculuğunuz boyunca sizinle aynı uçaklarda taşınıyor. Üstelik bunun için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok; hava yolları bunu kendileri takip ediyorlar. Birbirleriyle ortaklığı olan şirketlerde de aynı durum geçerli. Örneğin; KLM ile Air France ortaklığı olan hava yolu şirketleri olduğu için bu firmalarla yaptığınız yolculuklar sırasında bagaj konusunda hiç endişe etmenize gerek kalmıyor. Yani, farklı havayolu şirketleri ile uçacaksanız bu konuda araştırma yapmanız gerekiyor. Peki, ortaklığı olmayan firmalardan yapılan aktarmalı uçuşlarda bagaj transferi nasıl oluyor? Bu tercih sonrasında zahmetli bir süreç sizi bekliyor. Öncelikle ülkeye giriş yapmanız gerekiyor (vizeniz yoksa merhaba dertler ve derya) ardından bagajınızı almanız, teslim etmeniz ve ülkeden çıkış yapıp uçağınıza binmeniz gerekiyor. Burada aktarma sürenizin bunları yapacak kadar geniş olması gerektiğini belirtmemize gerek bile yok.

Gelin, Sizi Dertsiz Tasasız Ulaştıralım!

Tüm yolculuklarınızdaki heyecanlarınızı paylaşıyoruz. Zaten bu yüzden size yardımcı olacak içerikler hazırlıyoruz. Ama bizim bir uzmanlık alanımız var: transfer hizmeti ile kişiselleştirilmiş yolculuklar sunuyoruz. Uçak yolculuğunuz öncesinde de sizi bulutların üzerinde hissettirecek konforlu, keyifli bir yolculuk isterseniz, Bitransfer olarak, size evinizden havalimanına kadar eşlik etmeye hazırız. Hadi, buluşalım!

ABONE LİSTEMİZE KATILIN

Tüm indirim ve kampanyalardan anında haberdar olun.

Bitransfer - Türkiye'nin en çok tercih edilen transfer hizmeti

Gitmek istediğiniz yere, kendi seçeceğiniz araçlar ve profesyonel sürücülerle gitmenizi sağlıyoruz. Seyahatlerinizde, eğlencelerinizde, toplantılarınızda, transfer ihtiyacınız olduğu tüm anlarda dilediğiniz yer ve zamanda kullanabilirsiniz.

Erişilebilir fiyata kaliteli transfer hizmeti Bitransfer'de

Bitransfer 2016 yılından bu yana edindiği tecrübesiyle neyi hakettiğinizi biliyor, bu yenilikleri deneyimlemeniz için hazırız. Kurumlara özel talepleriniz için de bize ulaşabilirsiniz.